Zdravlje

MILIJA MILETIĆ: Zbog decentralizacije niški UKC da bude u grupi najstručnijih institucija u zemlji (VIDEO)

Završene su javne konsultacije o Nacrtu plana optimizacije mreže ustanova zdravstvene zaštite u Republici Srbiji, Sačinjen je Masterplan, čiji je cilj da se u narednih 15 godina, kroz novu organizaciju zdravstvenog sistema, obezbedi poboljšanje kvaliteta, pristupačnost i efikasnost zdravstvene zaštite.

Masterplan je pripremljen u okviru Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije koji sprovodi Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Svetskom bankom, uz tehničku podršku stručnog tima međunarodnog konzorcijuma koji čine IBF, Belgija, Delta Haus, Hrvatska i NALED, Srbija. Na ovaj predlog reagovao je prvi dr Dragan Milić, direktora Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš.

Danas o ovom planu u Narodnoj skupštini govorio je i narodni poslanik Milija Miletić.

“U okviru Mastep plana  predstavljena je organizacija zdravstvenog sistema i u najbitnije i najstručnije institucije nije ubrojan Klinički centar Niš. Zašto niški Universzitetski Klinički centar nije u četvrtoj grupi gde pripadaju VMA, Klinički centar Vojvodine i Klinički centar Srbije? Niški UKC ima sve preduslove da bude vrhunski, udaljen je od Beograda skoro tri sata a prema njemu gravitira preko dva miliona ljudi, zato je bitno i potrebno da niški KLinički centar bude u grupi gde su najstručnije institucije u zemlji”, rekao je Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com