Zdravlje

Milić: Klinika za kardiohirurgiju vratila se u umereni režim rada, na listi čekanja oko stotinak pacijenata

Nakon ukidanja vanrednog stanja Klinika za kardiohirurgiju KC Niš vratila se u jedan umereni režim rada, poručio je direktor Klinike prof. dr Dragan Milić. On je rekao da je od ukidanja vanrednog stanja do sada urađeno oko četrdesetak operacija.

Hitni pacijenti operisani su i tokom same epidemije koronavirusa, jer oni ne mogu da čekaju, istakao je Milić.

“Inače, što se tiče sadašnjeg rada, radimo u onom obimu za koji smatramo da je optimalan. Jer vodimo računa da nemamo veliki broj pacijenata u bolesničkim sobama. Uvek je to jedan ili dva pacijenta, ne više od toga”, kazao je Milić.

U zavisnosti od stepena opterećenosti intenzivne nege iz dana u dan planira se program rada na Klinici za kardiohirurgiju.

“Pacijenti se primaju neposredno, dan, dva, pred operaciju. Nakon operacije ide se u intenzivnu negu, odatle u poluintenzivnu negu i nakon toga idu kući”, izjavio je prof. dr Dragan Milić.

Najvažnije je, dodao je Milić, što je na listi čekanja oko stotinak pacijenata.

“Ta lista je i dalje, i pored pandemije, otprilike kraća od tri meseca što je svetski standard”, istakao je Milić.

On je poručio da pacijenti na Klinici za kardiohirurgiju ne čekaju operativno lečenje ništa duže nego što to čekaju u najrazvijenijim zemljama sveta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com