RegionSvrljig

MILETIĆ:Kada će biti rešen problem vodosnabdevanja

Narodni poslanik Milija Miletić je na sednici Narodne skupštine uputio pitanja Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima i Vladi Republike Srbija koja se odnose na problem vodosnabdevanja na jugoistoku Srbije.

“Postavljam pitanje Vladi i “Srbijavodama”. Opština Svrljig ima već godinama problem sa vodosnabdevanjem, kada će početi rekonstrukcija vodovodne mreže u opštini Svrljig “,upitao je Miletić.

Problem sa vodosnabdevanjem imaju i druge opštine na jugoistoku Srbije, a da bi se pitanje vodosnabdevanja za jugoistok Srbije rešilo, potrebno je završiti izgradnju brane “Selova”. Brana “Selova” nalazi se u blizini Kuršumlije i njena izradnja je započeta u prošlom veku.

“Pitanje Vladi i “Srbijavodama”. Brana “Selova” počela je da se gradi još daleke 1986. godine. Završetkom brane bio bi rešen problem vodosnabdevanja Niša, Kuršumlije, Blaca, Žitorađa i Niša. Završetak ove brane nije samo pitanje vodosnabdevanja, već i odbrane od poplava. Jednim delom bi i opština Svrljig imala koristi jer bi se tada stvorio slobodan pad. Kada će se konačno rešiti problem brane “Selova”, pitao je Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com