Region

Miletić: Ženama na selu moramo obezbediti bolje uslove za život

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Milija Miletić, u svom obraćanju poručio je da je život žena na selu posebno težak i istakao da bi trebalo da se stavi akcenat na poboljšanju uslova.

“Život žena je teži u svakom pogledu. I u radnom pogledu i u zdravstvenom pogledu, socijalnom pogledu… Na svakom mestu moramo govoriti o tim ženama, da žena na selu ima radno vreme od jutra do sutra”, kazao je Miletić.

On je dodao da je potrebno stvoriti uslove na selu, kao što su u gradu. Potrebno je obezbediti zdravstvene ambulante, kao i bolje uslove za rad, istakao je Miletić.

“Ukoliko je ona član gazdinstva, koje uplaćuje socijalno i penziju preko poljoprivrede, da ta žena sutra ima pravo na prodiljsko, pravo na bolovanje, da ima pravo kao i ona žena koja je u radnom odnosu”, kazao je Miletić.

Miletić je istakao da bi trebalo obezbediti veća izdvajanja za ruralne sredine i nerazvijena područja, kako bi se poboljšao život žena, ali i svih onih koji u takvim područjima žive i rade.

On je uputio i čestitke zdravstvenim radnicima koji se danonoćno bore protiv epidemije virusa korona i dodao da je postavljanje dr Zorana Perišića na mesto direktora KC Niš, pravi izbor, pogotovo u ovoj teškoj situaciji.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com