Politika

Miletić zatražio da se novac vrati roditeljma (FOTO, VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić je zatražio da se vrati novac roditeljima dece koja nisu otišla na rekreativnu nastavu zbog pandemije korona virusa.

Narodni poslanik je, najpre, izjavio saučešće porodici prerano preminulog zamenika generalnog sekretara Branka Marinkovića.

“Branko je bio čovek koga smo mi voleli, Srbija je izgubila velikog čoveka i pravnika. Posebno je cenio nas sa juga Srbije. Počivaj u miru”, rekao je Miletić.

Zatim, Miletić se osvrnuo na probleme koje je prouzrokovao korona virus u obrazovanju i zdravstvu:

“Moje pitanje je upućeno Ministarstvu prosvete, a odnosi se na rekreativnu nastavu. U okviru plana i programa, deca do četvrtog razreda, imaju rekreativnu nastavu. Problem je nastao za školsku 2019/20 godinu. Deca su tada upisala rekreativnu nastavu, a roditelji platili. U međuvremenu je počela pandemija korona virusa i deca nisu mogla da idu na nastavu. Novac je isplaćen agencijama a deca nisu ni 2021. godine otišla na rekreativnu nastavu. Agencije neće vratiti novac jer je produžen rok za vraćanje do kraja 2022. godine. Da li je moguće da se novac vrati roditeljima pre kraja 2022. godine? “, upitao je Miletić Ministarstvo.

Miletić je, takođe, uputio pitanje i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje koje se odnosi na Vojnu bolnicu u Nišu.

“Kada će biti potpisan ugovor između Vojne bolnice Niš i RFZO? Da bi građani mogli da se leče i u Vojnoj bolnici zato što je Klinički centar preopterećen zbog korona virusa”, upitao je poslanik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com