Politika

MILETIĆ UPOZORAVA: Problem afričke svinjske kuge treba shvatiti ozbiljnije (VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić je upozorio da problem afričke svinjske kuge treba shvatiti veoma ozbiljno kako ne bi stočarstvo i svinjarstvo imali velike posledice.

Kako je istakao, prvi slučaj afričke svinjske kuge je prijavljen 2019. godine i od tada nisu preduzete adekvatne mere kako bi se ova bolest iskorenila.

“Da su preduzete mere, danas bi bilo mnogo lakše. Formiran je i štab za suzbijanje afričke svinjske kuge, koji do sada nije nijednom zasedao. Zamenica predsednika štaba i ministarka poljoprivrede treba da bude mnogo više agilnija u ovom segmentu “, kazao je Miletić.

Da bi se rešio problem afričke svinjske kuge, mora se izvršiti  preraspodela sredstava i više izdvojiti za veterinarske službe:

“Verujem Upravi za veterinu i ljudima koji se bave veterinarskom strukom da se suzbije ova zaraza. Takođe, potrebno je kroz promene finansijskog plana veterinarskim službama obezbediti veća sredstva”,  predlaže Miletić.

Miletić je na konferenciji za novinare, održanoj u Domu Narodne skupštine, pozvao građane Srbije da dođu u Svrljig, na 17. „Belmužijadu“, koja se održava prvog vikenda u avgustu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com