Politika

MILETIĆ: Ulagati u niški aerodrom i rekonstruisati put od Malčanske petlje do Niša (VIDEO)

Milija Miletić, narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke, je tokom obraćanja u Skupštini Srbije još jednom istakao značaj ulaganja u niški aerodrom i poručio da razvoj jugoističnog dela Srbije zavisi u velikoj meri od toga.

“Razlika u poslovanju niškog aerodroma vidi se u odnosu na 2012. godinu, kada je bilo svega desetak hiljada putnika. Sada imamo preko 420.000 putnika, to je znak da se vide pomaci, ulaganja. Niški aerodrom je okosnica razvoja i veoma je bitan za sve ljude koji žive na jugoistoku Srbije. Imamo formirano i preduzeće „Aerodromi Srbije“, na čijem je čelu Mihajlo Zdravković, a sedište je u Nišu i to je velika stvar za nas”, objašnjava narodni poslanik.

Miletić je istakao da će usvajanjem Zakona biti veća mogućnost da se napravi novi objekat, novi toranj, a
kada se izborimo sa korona virusom, da će doći do rasta broja putnika.

“Usvajanjem imaćemo veću mogućnost ulaganja, da se napravi novi objekat, novi toranj. Kada se izborimo sa koronom, siguran sam da će doći do ekspanzije putnika”.

Da je veliki značaj niškog aerodroma govori i podatak da građani sa juga Srbije dolaze na najbliži
aerodrom.

“Građani sa juga Srbije dolaze na niški aerodrom jer im je on najbliži. Međutim, postoji jedan problem. Naime, da bi stigli do aerodroma, građani moraju proći kroz deo puta koji je u jako lošem stanju – od Malčanske petlje do ulaska u Niš. Potrebno je rekonstruisati ovaj deo puta, jer to je ujedno i najkraći put koji vodi do Stare planine”,  poručio je Miletić tokom obraćanja u Skupštini Srbije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com