Politika

MILETIĆ UKAZAO NA VELIKI PROBLEM LOVACA: Ovo ne bi trebalo da se dešava! (VIDEO)

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić upozorio je tokom obraćanja u
Skupštini da su lovci u problemu kada im se oduzme oružje zbog člana porodice koji je učinio neki
prekršaj ili prekršaj u pokušaju. Miletić je ukazavši na problem lovaca upitao da li će ući u proceduru
promena Zakona o oružju i municiji.

“Pitanje se odnosi na lovce, u Srbiji ima veliki broj ljudi koji idu u lov. Da li će ući u postupak izmena Zakona o oružju i municiji, zbog toga što se zakonom koji je trenutno na snazi, daje veliko ovlašćenje policijskim službenicima da mogu da ukoliko dođe do nekog problema, ili neko lažno prijavi nekog ko je lovac, da mu policijski službenici automatski oduzimaju oružje? Ne samo osobi koja je prijavljena, već i njegovom ocu, dedi i pradedi! Isto bi se dogodilo i ukoliko bi se na primer osamnaestogodišnjak posvađao sa drugom, a onda usledila prijava nadležnim organima”, upozorio je Miletić.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke je, takođe, upozorio na još jedan problem građana Srbije. Miletić je istakao da je potrebno povesti raspravu o mogućoj promeni krivičnog zakona i definicije nužne
odbrane jer u slučaju odbrane doma nije pravedno da se ide u zatvor.

“Kada su migranti upali na privatni posed, vlasnik je pucao kako bi odbranio svoj „prag“, a kasnije i krivično gonjen zbog toga i može da bude i uhapšen”, prisetio se narodni poslanik nedavnog događaja.

Da Srbija ne zaboravlja svoje junake, poručio je Miletić sledećim rečima:

“Zahvalio bih se generalu Bratislavu Dikiću, koji je bio uhapšen pre četiri godine u Crnoj Gori. On je branio naše ljude na Kosovu i Metohiji, sada je ponovo u svojoj državi i ja mu želim sve najbolje”, kazao je Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ловци?? Ово је 21. век. Месо и храна могу да се купе на сваком ћошку. Убијање живих бића из обести је болест! Забранити постојање тих назови “ловаца” а не да им се чине уступци! Такође, већина њих који имају псе су управо ти који доприносе проблему паса луталица и њиховог неконтролисаног множења и у Нишу и другде.
    Овај нек се врати тељењу крава и пољопривреди. Какав црни посланик…!?!

  2. Ključna izmena je odbrana doma, kuće i okućnice! To moramo podržati, ako želimo opstati, i zaštititi decu. Natalitet opada, kriminal u porastu…i niko nije iznenađen!!
    Uskoro će roditelji slati decu u zatvor, umesto u školu…perspektivnije je u Srbiji i radno mesto zagarantovano!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com