PolitikaRegionSvrljig

Miletić u narodnoj skupštini: Bezbednost svakog građanina je prioritet! (FOTO, VIDEO)

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i Narodni poslanik Milija Miletić je uputio podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova i poručio da je bezbednost građana Srbije prioritet.

Miletić je na početku skupštinskog obraćanja uputio podršku ministru Vulinu i Ministarstvu unutrašnjih poslova, ističući da ministarstvo dobro radi svoj posao.

Kao poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke želim da vam dam veliku podršku, Vama ministre i Ministarstvu unutrašnjih poslova. U prethodnih dvadesetak dana ste predložili jedan zakon koji je bio dobar, što se tiče lično mene, zbog toga što je tom zakonu data mogućnost da se urade video-nadzori, da se pokrije veliki broj naseljenih mesta, da bismo na taj način imali mogućnost da sprečimo zločine. Dešavali su se zločini prethodnih dana, u delovima jugoistočne Srbije, koji se možda ne bi desili kada bi postojao video-nadzor. Nadam se da će taj zakon u narednom periodu biti u Skupštini”, rekao je Miletić.

Takođe, Miletić je podržao sporazume potpisane sa Bosnom i Hercegovinom, Austrijom i Egiptom, i poručio da su sporazumi dobri za građane Srbije.

“Ovih pet sporazuma su dobri i obezbediće boljitak za građane Srbije. Sporazumi sa Bosnom i Hercegovinom će doprineti da se na graničnim prelazima obezbedi bolja frekvencija i da na taj način poboljšamo i naše prijateljstvo sa komšijama. Sa ovog mesta ističem, da bi bilo dobro da u narednom periodu otvorimo još jedan granični prelaz, koji se nalazi u opštini Knjaževac, to je prelaz na Kadibogazu. Taj prelaz bi značio nama koji živimo u tom delu Srbije”, predlaže Miletić.

Poslanik je istakao da je sporazum sa Vladom Republike Austrije o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa dobar jer pomaže u rešavanju problema kada su katastrofe u pitanju.

“Sporazum sa Austrijom će pomoći da se lakše izborimo sa katastrofama. Nedavno je na konkursu primljeno više od 600 vatrogasaca, to je velika potreba. Videli smo koliko su naši momci sposobni, ne samo ovde kod nas u Srbiji, već pomažu i kod naših komšija, u Severnoj Makedoniji, Grčkoj.. Svaka čast”, kazao je Miletić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com