Politika

MILETIĆ U MINISTARSTVU ZDRAVLJA: Unapredićemo rad Hitne pomoći

Narodni poslanik Milija Miletić je zajedno sa predstavnicima „Pokreta pravo na život – Meri“ razgovarao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom u vezi sa poboljšanjem rada Hitne pomoći, a rezultat sastanka je dogovor o formiranju radne grupe.

Miletić je na sastanku istakao da je potrebno poboljšati rad Hitne pomoći kako bi ona bila dostupna svakom građaninu Srbije.

“Potrebno je da hitna medicinska pomoć bude dostupna svakom građaninu u Srbiji. Takođe, neophodno je da pri domovima zdravlja postoji i služba hitne medicinske pomoći koja nedostaje opštinama koje imaju manje od 25.000 stanovnika. Treba naći rešenje kako obezbediti da se i u tim opštinama pruži adekvatna pomoć svakome kome je potrebna”, poručio je Miletić.

Ministar Lončar je tokom razgovora sa članovima Pokreta predložio da se formira radna grupa koja će se baviti poboljšanjem rada hitne pomoći čiji će članovi biti predstavnici „Pokreta pravo na život – Meri“ i ministarstva zdravlja. Miletić se zahvalio ministru Lončaru na razumevanju ovog problema i izrazio uverenje da će se uz pomoć
Ministarstva zdravlja unaprediti rad Hitne pomoći.

Pokret „Meri“ kao fokus delovanja ima oblast urgentne medicine, a kao svoj zadatak iniciranje
donošenja Zakona o hitnoj medicinskoj pomoći.

Sastanku su prisustvovali predsednik „Pokreta pravo na život – Meri“ Dejan Zejnula, član skupštine
Pokreta dr Miodrag Branković, narodni poslanik Milija Miletitić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i šef
Kabineta ministra zdravlja Nikola Pandrc.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo za Miliju i ovaj građanski pokret. Pratim ih od osnivanja i tužno je što je jedna tragedija trebala da se desi kako bi neko skrenuo pažnju na ovaj problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com