Region

MILETIĆ traži da se obustavi zamena ‚‚CDMA” bežično-fiksne telefonije u rubnim područjima

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić, reagujući na najavu ‚‚Telekoma” da će obaviti zamenu opreme kod korisnika bežično-fiksne telefonije tipa ,,CDMA”, pokrenuo je inicijativu da se obustavi zamena opreme dok se ne ispune određeni uslovi.

Imajući u vidu da se u selima nalazi veliki broj starijih osoba, Milija Miletić TRAŽI da se organizuje ZAMENA UREĐAJA NA TERENU, kako bi se izbegli dodatni napor i troškovi naših starijih sugrađana i to onih korisnika koji su uvodili bežično-fiksne telefone 2008. godine – po sistemu ‚‚CDMA”. Tada je na taj način rešena telefonizacija u rubnim selima, gde do 2008. godine nije bilo fiksnih telefona.

,,Telekom” treba da obustavi zamenu opreme bežično-fiksne telefonije tipa ,,CDMA” i da uređaje PRILAGODI STARIJIM LJUDIMA, zbog toga tražim hitan sastanak sa direktorom i menadžentom ,,Telekoma”, rekao je Miletić.

Miletić je insistirao da se uređaji prilagode starijim građanima, pre svega da imaju veće brojčanike.

Sistem ,,CDMA” je 2008. godine bila nova tehnologija koja je omogućavala da se telefonski aparat u domaćinstvu bežično poveže sa centralom, bez polaganja kablova u zemlju, a cena impulsa je tada bila ista kao i za standardne korisnike fiksne telefonije.

Takođe, Miletić je zahtevao da se poboljša pokrivenost signalom i da se omogući pristup internetu svim korisnicima.

Posebno je istaknut zahtev da se po osnovu plaćene pretplate omogući neograničen, besplatan razgovor prema fiksnim i mobilnim mrežama na teritoriji Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com