Politika

MILETIĆ SE SASTAO SA DELEGACIJOM IZ SLOVENIJE: Dođite na jugoistok Srbije i Staru planinu (FOTO)

Narodni poslanik i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Republikom Slovenijom, Milija Miletić, se sastao sa delegacijom Poslaničke grupe prijateljstva sa Republikom Srbijom u Državnom zboru Slovenije na čelu sa Lenom Grgurevič, predsednicom Grupe prijateljstva sa Srbijom.

Miletić je pozdravio delegaciju iz Slovenije i istakao da Grupa prijateljstva, na čijem je čelu, beleži porast broja članova.

“Poslanička grupa prijateljstva sa Republikom Slovenijom broji 83 člana, što govori da je veliko interesovanje narodnih poslanika da se održe bliske veze naroda”, istakao je Miletić.

Kako je Miletić naveo, ekonomska saradnja je sve veća, sa tendencijom rasta i zahvalio se Sloveniji na broju investicija u Srbiji.

“Postoji veliki broj preduzeća iz Slovenije koja posluju u Srbiji, takođe, postoje i preduzeća iz Srbije koja uspešno posluju u Republici Sloveniji. Potrebno je da nastavimo ovako dobru ekonomsku saradnju i da je proširimo u drugim oblastima “, kazao je Miletić.

Predsednik Grupe prijateljstva sa Republikom Slovenijom je pozvao delegaciju iz Slovenije da posete Staru planinu i jugoistok Srbije, ističući da je ovaj deo Srbije veliki turistički potencijal.

Predsednica Grupe prijateljstva sa Srbijom Državnog zbora Republike Slovenije, Lena Grgurevič, se zahvalila na gostoprinstvu I istakla da dva naroda dele zajedničku istoriju, ali da imaju I zajedničke ciljeve kojima teže u budućnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com