Politika

MILETIĆ: Samit Pokreta nesvrstanih postigao veliki uspeh, zahvalnost organizatorima

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić je održao konferenciju za medije na kojoj se zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji obeležavanja 60. Godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja.

Poslanik Miletić je podsetio na Prvu konferenciju nesvrstanih u Beogradu, održanu u zdanju Doma Narodne skupštine 1961. godine, i sa tim uvezi je izrazio zadovoljstvo upravo završenim skupom povodom 60. godišnjice prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

Ocenio je da je održani skup postavio Srbiju i Beograd u centar sveta i poslao snažnu poruku da ideja nesvrstanosti nije prevaziđena, te da postoji snažna osnova za okupljanje slobodoljubivih zemalja.
Održani skup je postigao tehnički ali i taktički uspeh za šta treba zahvaliti predsedniku Vučiću, predsedniku NSRS Dačiću, predsednici Vlade Ani Brnabić ali i ministru spoljnih poslova Selakoviću.

Uz dobru organizaciju i veliko angažovanje organizatora skupa prevaziđene su teškoće izazvane pandemijom i država Srbija je, uprkos korona virusu, organizovala jedan izuzetan i veoma uspešan događaj.

“Ono što je važno je da su se i ovoga puta iz Beograda čule poruke mira, solidarnosti i želje za zajedničkim radom, a što je i poruka upućena našem regionu. U svetlu uspešnog skupa i niza bilateralnih razgovora i pitanje odnosa nesvrstanih zemalja prema otvorenim pitanjima koje Srbija ima vezano za Kosovo dobila su novu dimenziju”, naveo je Miletić.

Održani skup vraća poverenje u Beograd, a Srbiji je ukazana čast da, iako je posmatrač u PNZ, bude koorganizator skupa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com