Ekonomija

MILETIĆ SA AMBASADOROM SLOVENIJE: Omogućiti poljoprivrednicima da posete Sloveniju (VIDEO)

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Slovenijom, Milija Miletić, sastao se u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Slovenije u Republici Srbiji Damjanom Bergantom i tom prilikom su razgovarali o odnosima dve zemlje i mogućnostima za unapređenje bilateralne saradnje.

Miletić je ambasadoru Bergantu poželeo dobrodošlicu istakavši  dobre odnose između dve države.

“Srbija ide u dobrom pravcu, uz vašu pomoć. Naše dve zemlje imaju prijateljske odnose, bez otvorenih pitanja. Saradnja na visokom nivou, između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Slovenija Boruta Pahora je na zavidnom nivou”, istakao je narodni poslanik.

Njegova ekselencija ambasador Republike Slovenije u Srbiji, Damjan Bergant, je ocenio da je trgovinska razmena koja iznosi milijardu i po evra dobar pokazatelj privredne saradnje, ali i da treba težiti još boljoj.

“Trgovinaska razmena između Srbije i Slovenije, koja iznosi milijardu I po evra, jeste dobar pokazatelj uspešne privredne saradnje i poslovanja, kako slovenačkih firmi u Srbiji, tako i srpskih u Sloveniji. Slovenija podržava ulazak Srbije I EU”, rekao je ambasador.

Kao dobar vid saradnje Miletić je naveo bratimljenje opština Svrljig i Šentjernej.

“Svrljig i Šentjernej su se pobratimili pre par godina. Imamo odličnu saradnju u razmeni iskustava, pa bih predložio, da kada korona virus bude dozvolio, organizujemo posetu poljoprivrednika iz Srbije Sloveniji, ali i Slovenaca Srbiji”, predložio je predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Slovenijom.

Sastanku članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Slovenijom sa ambasadorom Slovenije, prisustvovao je i narodni poslanik i predsednik Poslaničke grupe Stranke pravde i pomirenja SPP – Ujedinjene seljačke stranke USS ,  Samir Tandir.

Tandir je istakao da predsednik i Vlada Srbije vode politiku dobrosusedskih odnosa i sugerisao da bi trebalo saradnju između dveju država proširiti i na druge oblasti:

“Naš predsednik i Vlada vode politiku dobrosusedskih odnosa. Saradnju treba proširiti i u oblasti kulture, sporta… Na primer, omogućiti ekskurzije u Sloveniji najboljim učenicima i studentima”, predložio je Tandir i izrazio nadu da će saradnja Srbije i Slovenije biti u usponu.

Nakon sastanka, Milija Miletić i Damjan Bergant obratili su se medijima na konferenciji za novinare.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com