Некатегоризовано

MILETIĆ PREDLAŽE: Olakšice za plaćanje struje radnicima koji su ostali bez posla (VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić predložio je Vladi Republike Srbije da se daju olakšice radnicima koji su ostali bez posla, jer su njihove firme otišle u stečaj.

“Pre 2000. godine je radio veliki broj firmi, a nakon dolaska DOS-a, te firme su počele da propadaju, mnoge firme su otišle u stečaj, pa je i veliki broj radnika izgubio posao. Nakon gubitka posla i neisplaćivanja zaostalih zarada, radnici su mogli da svoja prava potraže na sudu, neki su i dobili pravosnažne presude da mogu da naplate svoja potraživanja. Međutim, do danas radnici nisu uspeli da naplate potraživanja, stečajni upravnici su prvo zadovoljili svoje potrebe, pa su radnici bili na drugom mestu. Sudske presude i danas stoje kod radnika, ali ne mogu da naplate potraživanja”, rekao je Miletić o problemu radnika.

Reč je o desetinama firmi koje su nakon neuspešnih privatizacija i restruktuiranja otišle u stečaj. Među
njima su i bivši zaposleni iz El Niš, „Progresa“, „Niteksa“ i drugih predužeća iz Niša, Svrljiga, Priboja,
Subotice…

Miletić je naglasio da su bivši radnici ovih firmi u nezavidnom položaju, uglavnom su to stariji ljudi koji
još uvek ne mogu da idu u penziju, ali ne mogu ni da pronađu drugi posao.

“Privatizacija je bila loša, stečajni upravnici su radili na štetu radnika. Mislim da je obaveza svih nas da pomognemo tim ljudima kroz olakšice za plaćanje struje, vode ili na neki drugi način”, predložio je narodni poslanik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com