Politika

MILETIĆ: Pravilo treba da bude – Bolje proizvoditi, nego uvoziti! (VIDEO)

Miletić o problemu plasmana mleka nakon zatvaranja ,,Niške mlekare“ u Svrljigu

Narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić na zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije govorio je o problemu malih sredina, poljoprivrednika i seljaka, rekavši da je jedan od gorućih problema plasman mleka, naročito u Svrljigu gde je zatvoren pogon ,,Niške mlekare“. 

Veliki problem su na jugoistoku zemlje mlekare, mesta gde stočari treba da prodaju mleko i da od toga mogu da žive, istakao je Miletić.

 

U Svrljigu je ,,Svrljišku mlekaru“ 1995. godine preuzela ,,Niška mlekara“, zatim je 2013. godine uz pomoć države ova mlekara počela je ponovo da radi i uposlila 40 ljudi i prerađivala oko 30.000 litara mleka dnevno.

“2016. godine ,,Niška mlekara“ imala je preko 300 radnika i dnevno je prerađivala preko 120.000 litara mleka. Došla je situacija da tu mlekaru i ostale mlekare kupi jedan veliki proizvođač i od tada počinje problem. Zatvara se Svrljiška mlekara, otpuštaju se radnici i sada stočari nemaju gde da prodaju mleko kako bi od toga mogli da žive. Ali vrlo brzo posle toga i Niška mlekara se zatvara, gube se radna mesta i od 300 radnika, sada ima tridesetak radnika jer je tu centar za prodaju tih što su otkupili Nišku, Zaječarsku i Novosadsku mlekaru, a zatvorili ih, rekao je Miletić.

Miletić je istakao da je primarni cilj pomoći seljacima oko plasmana mleka, kako bi se smanjio uvoz stranih i plasman domaćih proizvoda.

“Pravilo treba da bude – Bolje proizvoditi, nego uvoziti“, rekao je Miletić.

Miletić je na kraju poručio da bi Komisija za zaštitu konkurentnosti trebalo da se pozabavi ovim pitanjima, kao i po pitanju konkurentnosti u ovom delu Srbije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com