Politika

MILETIĆ: Povećati i redovno isplaćivati subvencije poljoprivrednicima za 2022. godinu! (FOTO, VIDEO)

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić je zatražio da se povećaju subvencije poljoprivrednicima za 2022. godinu.

“Zahvalio bih se ministru Nedimoviću, koji je sa svojim kabinetom obezbedio da se na tržištu EU,
ponovo posle 30 godina, plasira pileće meso proizvedeno u Srbiji. To je velika stvar za sve naše proizvođače pilećeg mesa. Početkom 2022. godine se očekuje i odobrenje od EU za izvoz svinjskog mesa i to je dobra vest”, kazao je Miletić.

On je istakao da je potrebno pomoći proizvođačima mesa kako bi bili konkurentni na tržištu Evropske unije.
Kvalitet našeg mesa je odličan. Međutim, svedoci smo da je cena koncentrata porasla od 35 do 60 odsto, da subvencije za poljoprivredu kasne i po dve godine, te da su stočari prinuđeni da prodaju stoku jer moraju da
pokriju troškove hrane. Neophodno je povećati iznos subvencija za 2022. godinu,pogotovo za marginalna područja, kao i obezbediti da se subvencije redovno isplaćuju – zatražio je Miletić.

Miletić je, takođe, pozvao sve građane da se vakcinišu, jer je vakcina jedini lek protiv korona virusa.

“Pozivam građane da se vakcinišu, kako bi se izborili sa ovim virusom. Ovom prilikom dajem podršku doktorima i medicinskim sestrama, ministru Lončaru i svima koji učestvuju u ovoj borbi
sa korona virusom”, zaključio je Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com