Politika

MILETIĆ: Pomoć za najugroženije građane (VIDEO)

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić je podržao Predlog zakona o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti i poručio da će ovaj zakon olakšati život mnogim građanima.

“Podržavam Predlog zakona o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti. Ovaj zakon će pomoći najugroženijim građanima “, istakao je Miletić i dodao:

“U područjima kao što je Svrljig, Bela Palanka, Gadžin Han živi dosta starijih ljudi. Njima je potreban smeštaj, zakon omogućava da se pruži pomoć deci, ali i starijim građanima. Ovim zakonom ćemo pomoći ljudima kojima je pomoć najpotrebnija”, rekao je poslanik.

Miletić se osvrnuo na sve manji broj stanovnika u selima I u nerazvijenim područjima, kao I na potrebnu pomoć geronto domaćica.

“Sada dajemo mogućnost da se mladima obezbede sredstva za kupovinu kuća na selu, daju se sredstva za svako novorođeno dete… Problem je sve manji broj ljudi na selu. Mi želimo da se obezbede više sredstava da mladi mogu da ostanu da žive na selu. Veliki problem malih sredina je veliki broj starih ljudi. Potrebno je obezbediti sredstva za geronto domaćice. Neophodno je da one pruže pomoć svakome kome je potrebna”,  zaključio je Miletić.

Predlogom zakona o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti trebalo bi da se unapredi njihov položaj, kao I da se omogući zaštita prava korisnika usluga kroz osposobljavanje korisnika za samostalan život i ravnopravno učešće u društvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com