Politika

MILETIĆ: Poljoprivrednici imaju velike problem da registruju traktore i priključne mašine

Narodni poslanik Milija Miletić je na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ukazao na problem poljoprivrednika da registruju traktore i priključne mašine.

Na sednici na kojoj je razmotrena Informacija o radu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za period od 1. aprila do 30. juna, Miletić je upozorio na to da su poljoprivrednici sa jugoistoka u težoj situaciji.

 “Više puta sam govorio o problemima na jugoistoku Srbije, gde su poljoprivrednici u težnoj situaciji nego u drugim delovima zemlje. Zakon o utrinama i pašnjacima treba promeniti, zemlja „stoji“. Takođe, stočni fond opada i tu treba menjati neke odredbe “, objasnio je Miletić predstavnicima ministarstva poljoprivrede.

Miletić je istakao da je veliki problem za poljoprivrednike u malim opštinama da registruju traktore i priključne mašine.

“Bitna stvar je omogućiti da poljoprivrednici mogu tehnički pregled da obave u svojoj opštini. Na primer, u Svrljigu ne može da se registruje traktor, pa poljoprivrednici moraju da idu u Niš i Knjaževac kako bi obavili taj posao, to su veliki materijalni izadaci “, rekao je Miletić.

Na sednici je razmotreno stanje u poljoprivredi (vremenske nepogode, stabilnost cena ) o čemu su govorili predstavnici nadležnih institucija i uprava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com