Politika

Miletić podržao premeštanje Ministarstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština u Niš (VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić je u Narodnoj skupštini podržao inicijativnu ministra Novice Tončeva o preseljenju Ministarstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština u Niš.

Miletić je uputio poslaničko pitanje Vladi Srbije koje se odnosi na preseljenje ovog Ministarstva.

“Podržavam inicijativu Novice Tončeva da se Ministarstvo za razvoj nedovoljno razvijenih opština preseli u Niš. Oko Niša gravitiraju područja koja spadaju u četvrtu i petu grupu nerazvijenosti i premeštanje ovog ministarstva je upravo zbog toga važno. Niš je centar jugoistočne Srbije I to je još jedan od razloga zbog kojih ministarstvo treba premestiti. Pohvalio bih Vladu Srbije i upitao kada možemo očekivati preseljenje ovog ministarstva “, rekao je Miletić.

Da postoje mnogi problemi u nerazvijenim i brdsko-planinskim područjima svedoči nedostatak vode za piće u gazdinstvima na Staroj planini i Pešteru, na šta je Miletić upozorio.

“Veliki problem stanovnika na Staroj planini i Pešteru je nedostatak vode za piće. Stanovnici ovih područja se pretežno bave stočarstvom, bez koga nema poljoprivrede, te je voda potrebna I za domaće životinje. Moje pitanje upućeno Ministarstu poljoprivrede, Ministarstu za razvoj nedovoljno razvijenih opština i Ministarstu za brigu o selu je: Da li postoji mogućnost da se obezbede sredstva iz budžeta, ili da se planiraju u budžetu za narednu godinu, kojim bi se obezbedile cisterne za pijaću vodu ili da se omogući kopanje bunara? “, upitao je Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com