Politika

Miletić: Nova ministarstva mogućnost da se akcentuju stvari koje se tiču građana iz svih krajeva naše zemlje

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke, gospodin Milija Miletić, govorio je na sednici Skupštine Republike Srbije. Na početku svog obraćanja, Miletić je čestitao poslanicima na mandatu i posebno istakao odgovornost koju svi poslanici imaju prema građanima naše zemlje.

Izlaganje je krenulo mini ekspozeom, u kojem je pored predstavljanja svoje opštine, Svrljiga, kao najlepše opštine u Srbiji, fokus prebacio na grad Niš, kao najlepši grad i osvrnuo se na novoizabranu gradonačelnicu, Draganu Sotirovski, koja će, prema njegovom mišljenju, uspeti da Nišu vrati veličinu i sjaj iz nekadašnjih vremena.

Milija Miletić posebno je pohvalio predlog u vezi sa tri nova ministarstva u sastavu buduće vlade, a koji je, kako navodi, proistekao iz njegove poslaničke grupe, i poručio da konačno postoji mogućnost da se akcentuju stvari koje se tiču građana iz svih krajeva naše zemlje, a posebno juga i jugoistoka Srbije.

“Ujedinjena Seljačka Stranka je u svakom trenutku i na svkaom mestu branila interese običnih ljudi, a to se ni ovoga puta neće promeniti. Naša stranka je oduvek bila tvrđava i bedem svakom ugroženom čoveku i podrška svakom dobrom predlogu koji za cilj ima pobošanje uslova i života građana Srbije”, potučio je Miletić.

Miletić je pozvao nove kolege poslanike da uvek pričaju iz srca, kao što je on radio svih ovih godina i da konstantno iznose probleme svojih sredina.

“Ministar u budućoj Vladi, koji bude vodio ministarstvo za brigu o selu, mora i treba da oseća probleme svih radnika i seljaka u ovoj zemlji. Problemi sela su ogromni, ali i problemi siromašnih opština na jugu naše zemlje. Nedostatak vode, struje i zdravstvene i socijalne zaštite za naše najstarije, problemi su koji se moraju hitno rešiti. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji, kao jedno od najbitnijih ministarstava u budućoj Vladi, ima za cilj da porodica posle nekoliko decenija, ponovo dobije ulogu i poštovanje kakvo je nekada uživala”, kazao je Miletić.

On se, takođe, osvrnuo na period kada je obavljao funkciju predsednika Opštine Svrljig i mera koje je Opština donosila, a koje se direktno tiču nezaposlenih porodilja i novorođenih beba, odnosno njihovog finansiranja iz budžeta.

Na kraju svog izlaganja, predsednik Ujedinjene seljačke stranke je pružio punu podršku Aleksandru Vučiću u svojoj borbi za bolju Srbiju i istakao da će Ujedinjena seljačka stranka uvek biti na strani srpskog seljaka i običnog čoveka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com