PolitikaRegionSvrljig

MILETIĆ NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE: Omogućiti sredstva za borbu protiv afričke svinjske kuge

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o problemima stočara na jugoistoku Srbije u vezi sa afričkom svinjskom kugom.

Miletić je najpre čestitao slavu Svetu Petku svim građanima Srbije, tako i koalicionim partnerima, Srpskoj naprednoj stranci.
Na konferenciji za novinare Miletić je objasnio sa kakvim problemima se suočavaju stočari na jugoistoku Srbije:

“Veliki broj poljoprivrednih proizvođača se bavi i svinjarstvom, na jugoistoku Srbije je pronađena afrička kuga, ne samo kod divljih,već i kod domaćih svinja. Na prethodnom Odboru za poljoprivredu sam predložio tačku da se razmatra o ovom problemu. Ovo je veliki problem za stočare, kada se uzme u obzir da stočni fond opada, problem je još veći “, ističe Miletić.

Kako je Miletić rekao, potrebno je obezbediti sredstva kako bi se pokrili troškovi domaćinstima kod čijih je životinja utvrđena afrička svinjska kuga.

“Potrebno je izdvojiti sredstva kako bi se pružila podrška domaćinstvima, veterinarskim službama, lovačkom savezu, kako bi se izborili sa ovom bolešću “, naglasio je Miletić.

Miletić je pohvalio rad policije u rasvetljavanju zločina počinjenog u Aleksincu i istakao da je borba protiv
kriminala prioritet.

Narodni poslanik je, takođe, pozvao građane da se vakcinišu i da na taj način zaštite sebe i druge,
istovremeno je osudio napade na članove Kriznog štaba.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com