Politika

MILETIĆ: Isplatiti zaostale subvencije poljoprivrednicima! (VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić prisustvovao je Šestoj sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu gde je izrazio uverenje da će zahvaljujući rebalansu budžeta Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede isplatiti zaostale subvencnije poljoprivrednicima.

Rebalansom je predviđeni budžet za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uvećan za više od 5,5 milijardi dinara, gde od opredeljenih dodatnih 5,5 milijardi dinara, najveći deo, 4,8 milijarde dinara, ide ka Upravi za agrarna plaćanja, za subvencije poljoprivrednicima.

“Ovim Predlogom zakona o izmenama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2021. godinu, gde je budzet Ministarstva uvećan za 5,5 milijardi dinara biće velika pomoć za poljoprivredne proizvođače kojima nisu isplaćene subvencije u prethodnom periodu”, rekao je Miletić na sednici Odbora

Miletić je istakao da će uvek potencirati da se obezbede sredstva za isplatu subvencija kako bi se pomoglo poljoprivrednicima u Srbiji, a naročito na jugoistoku zemlje gde je teška materijalna situacija:

“Ima veći broj poljoprivrednih proizvođača na jugoistoku Srbije koji su u teškoj materijalnoj situaciji, oni očekuju subvencije da bi mogli da prevaziđu probleme, kao što je plaćanje poreza. Veliki broj ljudi nije dobio subvencije nakon što su uputili zahteve”, objasnio je Miletić.

Zatim, on je uputio pitanje Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koje se odnosi da veliki problem sa kojima se suočavaju stočari:

“Mene interesuje, pošto na jugoistoku imamo probleme sa afričkom svinjskom kugom, da li će se isplaćivati odšteta stočarima zbog te pošasti”.

Nakon rasprave, članovi Odbora su jednoglasno usvojili Predlog zakona o izmenama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2021. godinu, razdeo 24 – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Takođe, članovi Odbora su na predlog predsednika Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim – najnerazvijenijim područjima Republike Srbije – područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi Milije Miletića, u članstvo Podobora uključili i narodnog poslanika Gorana Spasojevića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com