PolitikaSvrljig

MILETIĆ: Glasao sam za veća izdvajanja za zdravstvo, ekonomiju, poljoprivredu, kulturu (VIDEO)

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić je podržao Predlog zakona o budžetu za 2023. godinu.

Miletić ističe da je podržao Predlog zakona o budžetu jer je obezbeđeno više novca za zdravstvo, nauku, prosvetu, poljoprivredu, ekonomiju i kulturu.

“Podržao sam budžet za 2023.godinu. Ovim budžetom je predviđeno povećanje penzija za 20,8 odsto, veće plate u javnom sektoru za 12,5 odsto, minimalna zarada veća za 14,3 odsto, takođe, biće izdvojeno 545,5 milijardi dinara za kapitalne investicije”, objasnio je Miletić.

Narodni poslanik je istakao da su ovim budžetom srazmerno izdvojena sredstva za svaki deo Srbije.

“Važno je napomenuti da će sredstva za nerazvijena područja biti izdvojena ne samo iz Ministarstva za nerazvijena područja, već i iz drugih ministarsta”,  rekao je Miletić i poručio:

 

“Za razliku od pojedinih poslanika, ja sam glasao za budžet za 2023. godinu. Glasao sam za veće plate, penzije, veća izdvajanja za zdravstvo, poljoprivredu, ekonomiju”,  zaključio je Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com