Politika

MILETIĆ: Gasifikacija je veoma bitna, predlažem subvencionisane cene priključka na gasovod

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić upravo je na sednici Narodne skupštine Republike Srbije govorio o veoma bitnoj temi – gasifikaciji jugoistočne Srbije, sa akcenotm na Svrljig i grad Niš. 

Miletić je istakao da individualna ložišta dosta zagađuju životnu sredinu (drva, ugalj…) a da se sa tim problemom susreće grad Niš, ali i manje sredine kao što su Svrljig, Knjaževac…

„To je veliki problem zagađenja tokom zimskih meseci. Jedino rešenje za grejanje je gasifikacija koja je krenula od Zaječara, preko Knjaževca i Svrljiga do Niša“, ističe Miletić.

Miletić kaže da je na teritoriji Niša izgrađen prsten oko grada koji pokriva 50% gradskog naselja i da je gas došao do pojedinih teritorija u gradu.

Međutim, zbog velike cene priključka na gasovod Milija Miletić je od resornog Ministarstva zatražio da se obezbedi subvencionisani priključak na gasovod, kako bi se prijavio što veći broj građana Niša, kasnije i ostalih manjih mesta – Svrljiga, Knjaževca…

Subvencionisanim cenama za priključak na gasovod smanjili bi smo zagađenje životne sredine tokom zime, jer bi se smanjila individualna ložišta. Pošto se trenutno pokriva grad Niš gasovodom, građani Niša bi trebali da dobiju subvencionisane cene priključka, ali i građani Svrljiga, Knjaževca, Zaječara, jer je to neophodno za sve, poručio je Miletić.

Miletić ističe da bi bilo poželjno da u naredne dve godine gasovod prođe i kroz Svrljig i Knjaževac, da se i ove opštine priključe, a da cena za priključak bude subvencionisana i pristojna za građane ovog dela Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com