Region

Miletić: Finansijska podrška za učenike prvog i drugog razreda Srednje škole u Svrljigu

Narodni poslanik Milija Miletić predložio je Skupštini opštine Svrljig da od danas finansijsku podršku dobijaju deca i prvog i drugog razreda Srednje škole u Svrljigu.

Ovo bukvalno znači da će deca koja su prošle godine upisala prvu godinu srednjeg obrazovanja u Svrljigu dobijati stipendiju i u drugoj godini školovanja, u istom iznosu od 5.000 i 7.500 dinara.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da su razlozi za donošenje ove odluke sadržani u nameri da lokalna samouprava u što većoj meri pruža podršku deci i roditeljima koji žive na teritoriji opštine Svrljig.

Svakog meseca naknade će biti isplaćivane učenicima i to 5.000 dinara za opšti, odnosno 7.500 dinara za dualni smer obrazovanja, pišu Svrljiške novine.

Navedenim izmenama i dopounama proširio bi se broj učenika kojima se pruža podrška, na učenike ne samo prvog već i drugog razreda. Na ovaj način bi se učenicima koji su u prošloj godini ostvarli pravo na podršku, kao učenici prvog razreda, omogućilo da i dalje dobijaju podršku.

Vredno je istaći da su svi prisutni odbornici podržali inicijativu Milije Miletića i glasali za ovu odluku koja je na današnjoj sednici SO Svrljig i usvojena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com