Hronika

MILETIĆ: Da svaka predškolska i školska ustanova ima logopeda (VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić je na sednici Narodne skupštine Republike Srbije zahtevao da svaka predškolska i školska ustanova ima logopeda.

Miletić je čestitao đacima početak nove školske godine i poželeo uspeha u daljem radu, ali se i osvrnuo na sve češće probleme dece, koji se odnose na nepravilan govor.

“Veliki broj dece ima problem sa govorom, u velikom broju škola nema logopeda, i deca ne mogu da isprave govor. Mi, u Svrljigu, nemamo logopeda, što je najgore, nema ih ni na tržištu rada. Veoma je bitno obezbediti da svaka škola ima logopeda kako bi deca mogla što pre da isprave govor”,poručio je Miletić.

Takođe, Miletić se još jednom osvrnuo na problem poljoprivrednika i pozvao Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da se odredi rok kako bi se ispravile greške koje su nastale tokom upisa u e-Agrar:

“Govorio sam i na Odboru za poljoprivedu, opet ponavljam, da je najveći broj poljoprivrednika nenamerno i greškom upisao podatke u e-Agrar prilikom prijave za subvencije. Jedan od razloga je bio i kratak rok da bi se svi prijavili. Neophodno je dati rok kako bi se greške ispravile, a one koji su namerno davali pogrešne informacije je potrebno sankcionisat”, poručio je Miletić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com