DruštvoPolitika

MILETIĆ ČESTITAO JUBILEJ LOVAČKOM SAVEZU SRBIJE: Zalagaću se da se čuje mišljenje lovaca u Narodnoj skupštini

Predsesnik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić prisustvovao je obeležavanju 125. godišnjice od osnivanja Lovačkog saveza Srbije u Domu garde Vojske Srbije.

Miletić je čestitao jubilej predsedniku Lovačkog saveza Srbije Bratislavu Ćirkoviću i svim lovcima.

“Čestitam jubilej predsedniku Saveza i svim lovcima. Misija lovaca je velika – zaštita prirode, puna lovišta, unapređenjestaništa divljači… Ovo je jedan od razloga zbog kojih ću se zalagati da se mišljenje lovaca čuje i u Narodnoj skupštini”, poručio je Miletić.

Obeležavanju jubileja prisustvovali su i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Takođe, svečanosti je prisustvovao i predsednik lovačkog Udruženja u Svrljigu Zlatko Ristić.

Lovački savez Srbije obeležio je 125 godina od osnivanja, a povodom značajnog jubileja dodeljena su najviša lovačka odlikovanja državnim institucijama sa kojima to udruženje, koje broji 85.000 lovaca, ima dobru saradnju i zajedničke ciljeve.

Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koje je resorno zaduženo za lovstvo, dodeljeno je priznanje, a dobitnici plaketa tog udruženja su i Skupština Srbije, MUP i Ministarstvo odbrane.

Obeležavanju jubileja Lovačkog saveza Srbije na svečanosti u Domu garde Vojske Srbije, osim članova Saveza i predstavnika institucija kojima su dodeljena priznanja, prisustvovali su i predsednici lovačkih saveza Bugarske i Makedonije i predstavnici lovačkih saveza iz Hrvatske i Republike Srpske.

Predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković rekao je da je to udruženje jedno od najstarijih udruženja građana u Srbiji čija je misija – zaštita prirode, puna lovišta, očuvanje i unapređenje staništa divljači u Srbiji.

“Lovci su balans koji drži biološku ravnotežu, da nije lovaca divljač ne bi opstala. Neretko smo tu da pomažemo i kada su u pitanju razne nepogode i nesreće“, rekao je Ćirković.

Lovački savez Srbije osnovan je 13. oktobra 1896. godine na zboru lovaca u selu Brzanu kod Lapova, u privatnom lovištu kralja Milana Obrenovića koji je izabran za počasnog predsednika udruženja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Већу гомилу глупости и небулоза не прочитах скоро….. ловци штите животиње?? Лов и ловце би у 21. веку требало у потпуности забранити, а не промовисати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com