PolitikaRegion

MILETIĆ: Bezbednost građana Srbije je na prvom mestu (FOTO, VIDEO)

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić je podržao Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na Zapadnom Balkanu.

Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa uređuje okvir za dobrovoljno pružanje pomoći u slučaju katastrofa, između Republike Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

“Sporazum će omogućiti da se brže reaguje u slučaju katastrofa na teritoriji Srbije, Albanije ili Severne Makedonije. Takođe, ovaj Sporazum će omogućiti da se kroz prevenciju i sprovođenje mera izbegnu moguće katastrofe. Komšija prvi dolazi kada je pomoć potrebna, baš kao što je definisano i ovim sporazumom”, rekao je Miletić i istakao da će u danu za glasanje glasati za ovaj Sporazum.

Miletić je pohvalio rad Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Vulina ističući da je policija brzo rešila slučaj trostrukog ubistva u Aleksincu.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova na čelu sa ministrom Vulinom odlično radi svoj posao. Borba sa kriminalom i bezbednost svakog građanina Srbije su prioritet. Dobra vest je i da je veliki broj vatrogasaca spasilaca primljen u službu, to je velika stvar za sve nas. Naši vatrogasci spasioci su na visini zadatka i u Srbiji, ali i u državama u regionu kada je to potrebno”, istakao je Miletić.

Narodni poslanik se tokom skupštinskog obraćanja osvrnuo i na zloupotrebe podsticaja u poljoprivredi.

“Ljudi koji nisu poljoprivrednici konkurišu za subvencije u poljoprivredi, tome se mora stati na put. Sredstva iz ministarstva poljoprivrede treba da idu ljudima koji žive od poljoprivrede, a ne prevarantima. Očekujem da će se suzbiti svaka vrsta kriminala”, poručio je Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com