Virus KoronaZdravlje

Milenković: Nema potrebe za novim kovid bolicama u Nišu, epidemiološka kriva u stagnaciji

U polsednjih sedam dana epidemiološka kriva u Nišu je u stagnaciji i nema potrebe za otvaranjem novih kovid bolnica, izjavio je danas Nikola Milenković, šef trijažnog tima epidemiološke službe Kliničkog centra Niš.

Danas je trebalo da počne sa radom Specijalna bolnica u Sokobanji kao kovid bolnica, ali zbog trenutne epidemiološke situacije to se neće desiti, ona ostaje u stanju pripravnosti, kao i stacionar Zelengora u Niškoj Banji.

Milenković je naveo da prema trenutnoj situaciji epdiemiološka kriva stagnira, ali se prati stanje na terenu i u okolnim gradovima, zbog čega su ti objekti u pripravnosti i mogu za 24 sata da počnu da primaju pacijente.

“KC Niš ima dovoljno kapaciteta, broj prijema je između 30 i 40 na dnevnom nivou, broj otpusta oko 20 i to su brojke koje mi držimo u prethodnih sedam dana. Broj pacijenata je oko 370, 380 trenutno hospitalizovanih”, rekao je Milenković za RTS.

U Klinički centar u Nišu, dodaje Milenković, dolaze pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, koji zahtevaju kiseoničku potporu, dok u druge bolnice idu pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Na respiratorima je 10 pacijenata.

Izvor: Tanjug

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com