Virus KoronaZdravlje

Milenković: Dve trudnice na respiratorima, primljeno i 16 korisnika staračkog doma u Gadžinom Hanu

Tokom vikenda Klinički centar u Nišu primio je 16 korisnika staračkog doma u Gadžinom Hanu, a u ovoj zdravstvenoj ustanovi na lečenju od koronavirusa su i tri trudnice, od kojih su dve na respiratorima, kazao je za RTS  šef Trijažnog tima Kliničkog centra Niš dr Nikola Milenković.

“Što se tiče stanja trudnica one su u teškom opštem stanju, priključene su na respiratore i pod stalnim su nadzorom naših lekara anesteziologa uz stalnu konsultaciju sa ginekolozima i nadamo se najboljem ishodu. Dve trudnice su priključene na respiratore, dok treća ima težu kliničku sliku”, izjavio je Milenković.

Dr Radmilo Janković za Kurir je izjavio da je jedna od trudnica u 31. nedelji trudnoće i da ginekolozi i anesteziolozi prate njeno stanje i dodao je da se nada da će parametri biti takvi da će, nakon što uđe u 32. nedelju, moći da je porode.

Tokom vikenda KC Niš primio je 16 korisnika staračkog doma u Gadžinom Hanu, čiji je PCR nalaz bio pozitivan.

“Oni su svi sa lakšom kliničkom slikom i primljeni su kod nas pre svega zbog praćenja njihovog daljeg stanja i za sada su u dobrom zdravstvenom stanju”, kazao je dr Nikola Milenković.

On je dodao da je epidemiološka situacija u KC Niš je trenutno stabilna.

“Ono što predstavlja našu prednost u odnosu na prvi talas jeste ogromno iskustvo koje imamo. U ovom naletu mi smo predvideli sve mogućnosti koje mogu da dođu i pacijente koje moramo da zbrinemo. Ono što nije dobro jeste da pokrivamo veliku teritoriju odakle nam gravitiraju pacijenti i da je njihova klinička slika u ovom talasu teža, odnosno da mi, kao Kliniči centar, primamo samo teže pacijente”, rekao je Milenković.

Problem, naveo je on, predstavlja i to što je sve veći broj mladih ljudi koji su zbrinuti u KC Niš.

“Međutim, kao što sam rekao, iz tog iskustva koje imamo predviđamo mogućnosti, odnosno broj postelja za te pacijente”, izjavio je Milenković.

Dr Nikola Milenković je rekao da u KC Niš ima još uvek slobodnih mesta.

“Trenutno smo na jednom zadovoljavajućem nivou, što se tiče broja slobodnih postelja i u mogućnosti smo da primimo i zbrinemo sve pacijente koji gravitiraju ka nama”, zaključio je Milenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com