Lica NišaMoja priča

Milena kroz rad spaja naizgled nespojivo

Ljubav prema poslu ispoljava kroz različite formate i kombinaciju tehnika.

Iako nije uvek lako biti umetnik, Milena u svemu što radi vidi povezanost. Milenin talenat i sklonost ka umetnosti svi su primećivali još od malena, da bi se kasnije i školovala u oblasti umetnosti.

Danas njen rad obuhvata štafelajno slikarstvo, slike na platnu, oslikavanje tekstila, unikatni tekstil i redizajn, štampu na tekstilu i ručno rađen oslikan unikatni nakit.

„Imalo je sve to svoj put i prepreke. I kad je bio teži period i kad mi je delovalo da treba da odustanem, uvek me je nešto vraćalo da se zadržim i da budem dosledna”, navodi Milena za Niške Vesti.

Osim različitih formata, njen rad podrazumeva i kombinaciju različitih tehnika, poput kombinacije oslikanih delova i lepljenih materijala.

„Svaki komad je unikatan i jedinstven”, kaže Milena.

Njena angažovanja povremeno podrazumevaju i ikonopis.

„Radila sam na oslikavanju manastira i crkava. Takva angažovanja imam povremeno, uz grupu ljudi koji se time bave profesionalno”, objašnjava ova umetnica.

Dodaje da je ikonopis ozbiljna disciplina, koja zahteva preciznost i doslednost i uči disciplini. Za nju ikonopis ima meditativnu, ali i edukativnu ulogu.

Nedavno je sa par drugarica oformila neformalnu grupu Viva Creativa. U okviru grupe izlažu bazare, a prvi je bio u Deli prostoru. Sa drugaricom takođe drži radionice hobi slikanja i ikonopisa.

Foto: Nevena Veljković

Pored stalnih grupa na mesečnom nivou, organizuju i jednodnevne slikarske događaje, poput rođendana i tim bildinga.

„Sve te stvari koje radim – volim. Koliko god na prvi pogled deluje raznorodno, ima sve svoju svrhu. Sve je drugačije, ali sve se jedno s drugim dopunjuje i nađe svoj trenutak”, navodi ova umetnica.

Sve čime se bavi objedinila je kako bi sebi mogla da obezbedi egzistenciju.

„S obzirom na to gde živimo i kako živimo teško je. Zahvalni smo kad god neko pokaže sluh za podršku umetnicima”, objašnjava ona.

Dodaje da se ona i njene koleginice lakše bore kada su deo celine. U radu im pomažu i društvene mreže i internet, jer sada imaju širi auditorijum. Deo Mileninih radova danas se može videti i kupiti na arheološkom nalazištu „Medijana”.

U susret proleću i letu kaže da je lepo vreme samo po sebi inspirativno i da su u planu prodajni bazari.

Foto: Nevena Veljković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com