Ekonomija

Mikro i mali biznis za socio-ekonomsku stabilnost

Gradonačelnik Darko Bulatović uručio je sa menadžerkom za ekonomski razvoj organizacije „Help“ Mašom Bubanj ugovore o donaciji finalnim korisnicima koji će dobiti grantove u opremi u ovkiru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“ finansiranog kroz Nemačku razvojnu saradnju.

Vrednost direktnih troškova za opremu za klijente koji će biti podržani u Nišu u okviru ovog projekta iznosi 72.000 evra, uz učešće Grada od 40 odsto. Donacije su namenjene za 30 novih mikro i malih biznisa grantovima u opremi prosečne vrednosti 2.400 eura koji podrazumevaju upošljavanje 39 lica. Program podrazumeva redovne poslovne i stručne obuke za povećanje održivosti poslovnih delatnosti.

“Svaki posao na početku uvek ide malo teže tako mi ova pomoć puno znači”, kaže Miljana Vučković, korisnik projekta. “Help nudi pomoć, a ja sam dobila fotoopremu kako bih slikala svoje prozvode, a potom ih objavila na sajt i tako se predstavila kupcima”.

Ugovore o donaciji korisnicima su uručili Maša Bubanj ispred Helpa i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Foto: V. P.

“Grad i na ovaj način pruža podršku svojim građanima i svima koji pokreću male i mikro biznise u vrednosti od 2.400 evra. To može da bude i proizvodnja ili otvaranje perionica. Uglavnom se radi o novim delatnostima kojima će se ljudi koji su konkurisali za pomoć baviti”, kazao je gradonačelnik Bulatović.

Program ima neka ograničenja pa svi zainteresovani nisu mogli da konkurišu za ovu vrstu podrške u pokretanju novog posla.

Foto: V. P.

“Naša praksa je da ne podržavamo aktivnosti koje se odnose na trgovinu, odnosno nismo u mogućnosti da nabavljamo robu za dalju potrošnju”, kaže Maša Bubanj ispred  organizacije Help. “Drugo ograničenje je da nismo podržali poljoprivredne delatnosti, budući da grad ima liniju za ovu vrstu pomoći”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com