Sport

Mihajlo Terzić, omladinac niške škole fudala: Da zaigraš u prvom timu gradskog kluba radi se ceo život, od prvog treninga (VIDEO)

Omladinac FK “Radnički” Mihajlo Terzić koji ima samo 17 godina debitovao je nedavno u prvom timu ovog Superligaša, što je izazvalo odlične reakcije i veliku podršku Nišlija koji godinama žele da u redovima gradskog kluba vide decu iz “niške škole fudbala”.

Terzić je istrčao na glavni teren na meču Radničkog i Metalca i dobio veliku podršku sa tribina. Ono što sada sledi jeste svakodnevno dokazivanje, a godine treniranja i velika posvećenost obećavaju da ćemo ovog momka češće gledati na Čairu među prvotimcima.

Terzić je ponikao u FK KCN „Železničar“, zatim igrao za FK Radnički Niš u utakmicama kvalitetne lige Srbije stekao dodatno iskustvo i afirmaciju, a januara prošle godine prelazi u superligaša TSC iz Bačke Topole. Nakon stečenog znanja vraća se u Niš gde dobija svoju prvu veliku šansu.

Priliku da zaigra sa iskusnijim fudbalerima Mihajlo vidi kao nešto o čemu, kako kaže, svaki mladi fudbaler mašta.

“Da zaigraš u prvom timu gradskog kluba radi se ceo život, od prvog treninga. Najveća želja svih mladih fudbalera je da prvo zaigraju za prvi tim gradskog kluba”, jasan je ovaj mladi talenat sa Palilule.

Stariji i iskusniji fudbaleri imaju poverenja kada mu dobace loptu, ali dodaje treba to poverenje tek dodatno zaslužiti.

“Ima tu dosta pozitivne treme ali mislim da sve ide svojim tokom”.

Trener omladinaca FK “Radnički” Milan Marinković za mladog Mihajla ima samo reči hvale i kaže da ima još sjajnih mokaka koji svakog trenutka mogu da zaigraju u prvom timu.

“Ako mene lično pitate ja bih u prvom timu voleo da vidim sigurno petoricu naše niške dece, iz naše škole fudbala jer mislim da rastu u kvalitetne fudbalere. Imamo među omladincima tri igrača sa profesionalnim ugovorima i svako od njih može da istrči na teren među prvotimce. Imaju oni još dosta da rade ali je lepo videti ih na terenu”, rekao je Marinković za Niške Vesti.

Mihajlo je ponikao na terenu pored pruge na niškoj Paliluli i ističe da je puno srce najviše kada se igra za svoj grad.

Mihajlo Terzić, omladinac FK Radnički iz Niša; Foto:

“Da zaigram za naš gradski klub je velika šansa, podstrek i motivacija za dokazivanjem. To mi je uvek bila želja, mislim da sam baš to rekao u jednom intervjuu pre dve godine kada sam igrao na ovom pomoćnom terenu kraj stadiona. Deluje mi kao velika šansa da se dokažem pre svega niškoj punlici i jedva čekam naredni nastup”, rekao je Terzić za Niške Vesti.

Dok čeka naredni poziv, Terzić već brine o meču koji sledi sa Crvenom Zvezdom za vikend.

“Iznenadila me velika podrška Nišlija, ja sam im zbog toga veoma zahvalan. Nije teret očekivanje, koje osećam da drugi imaju od mene, to je meni dodatna motivacija da treniram i radim više. Imamo utakmicu sa omladincima u nedelju u 13:30 na terenu Železničara sa Crvenom Zvezdom, do tada radim i nadam se najboljem”, završio je Terzić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com