Sport

Mihajlo Ćirić vicešampion Evrope

Mihailo Ćirić oduševio je na Evropskom džudo openu održanom ovog vikenda u Sarajevu. U konkurenciji do 90 kilograma, srpski reprezentativac i član Kinezisa okitio se srebrnom medaljom. Na takmičenju koje ulazi u bodovanje za Pariz 2024 učestvovao je 321 džudista sa četiri kontinenta, iz 26 država.

Na putu do pobedničkog postolja Ćirić je bio bolji od Harisona Cazara (Australija), Belgijanca Nikolasa Dejakea, a zatim i Omera Ajdina iz Turske i to u meču koji je odlučivao o pobedniku grupe B.

Foto: N.S.

U polufinalu, Mihailo Ćirić bio je uspešniji od domaćeg džudiste Tonija Miletića koga je pobedio maksimalnim rezultatom 10:0. U meču koji je odlučivao o šampionu kategorije do 90 kilograma, bolji od srpskog reprezentativca bio je odlični džudista iz Nemačke Martin Matijas.

„Medalja koju je osvojio Mihailo je najveći uspeh niškog džudoa do sada, i veliki je podstrek za sve u ekipi. Pokazao je da naši mladi borci itekako imaju potencijala i da su spremni za vrhunske rezultate u seniorskoj konkurenciji. Osvojeni su i bodovi za olimpijsku rang listu, a naša najveća želja je da imamo predstavnika u Parizu na OI” – rekao je trener i član UO Kinezis prof. dr Nemanja Stanković.

Foto: N.S.

Kinezis su na ovom jakom takmičenju u kimonu reprezentacije predstavljali i Nemanja Milić (-60kg), Igor Vračar (+100kg) i Đorđe Stanojević (-81kg), a ekipu je vodio trener Filip Nurkić. Igor i Nemanja su svoj nastup završili u prvom kolu, dok je Đorđe nakon pobede nad Italijanom Nosom Madalonijem, u osmini finala zaustavljen od Belgijanca Abdula Malika Umajeva, koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 81kg.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com