Društvo

Migranti iz Kikinde prebačeni u Divljanu

Prihvatni centar u Divljani kod Bele Palanke ponovo je aktivan. Prema rečima Slobodana Savovića iz Komesarijata za izbeglice i migracije, u Divljanu su pre dva dana prebačena 284 migranta.

Izgleda da broj migranata, posebno na severu zemlje, premašuje kapacitete. To je donekle potvrdio Savović Niškim Vestima.

 

“U ovom centru u Divljani smešteni su migranti koji su do sada bili u prihvatnom centru u Kikindi koji je bio preopterećen, bio je prepunjen i onda je deo njih morao da se prebaci u Divljanu”, kaže Slobodan Savović za Niške Vesti.

Oni su uglavnom iz Sirije, svih 284 su muškarci. Savović kaže da je za sada sve u redu, da migranti imaju sve neophodno. 

“Normalno funkcionišu. Zbog ove situacije ograničeno im je kretanje. Samo u izuzetnim slučajevima neko može da ode do Bele Palanke. Imaju hranu, smeštaj, kao i grejanje i sve je u redu”, ističe Savović iz Komesarijata za izbeglice i migracije.

Kako bi sve bilo u redu, a prema njegovim rečima, imaju kontakt sa lokalnom policijom i nema nikakvih problema, a tu je i vojska koja obezbeđuje Divljanu. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com