Promo vesti

Mezoterapija – tretman večne mladosti

Još jedan u nizu naslova napravljenih samo da privuku moju pažnju? Jer „večna mladost“ naravno ne postoji – ovo je svakako prva reakcija većine vas koji ćete videti početak ovog teksta.

Ipak, uz malo pesničke slobode i mnogo znanja savremene estetske medicine, ovaj naslov možda i nije tako bajkovit. Sem što princa u ovoj bajci nema (jer ko još veruje u prinčeve), čini se da imamo mnogo potencijalnih glavnih junakinja – a kandidatkinje su sve one dame koje imaju trideset ili više godina, i koje počinju da primećuju prve promene na svojoj koži. Ako prepuštanje glavnih uloga mlađim ženama, i povlačenje pred onim što vreme izaziva na vašem licu i telu za vas nije opcija, za produžetak bajke postoji jedno sasvim realno i naučno rešenje, a zove se – mezoterapija.

Mezoterapija je savremena nehirurška tehnika ubrizgavanja različitih mezokoktela (aktivnih supstanci) u središnji sloj kože – mezoderm. Ovi kokteli sadrže kombinaciju vitamina, minerala, aminokiselina, lipolitika, venotonika, preparata biljnog porekla, hijalurona.

Postoji više vrsta mezokoktela i primenjuju se u zavisnosti od starosne dobi i potreba kože ali im je zajedničko to da kožu dubinski hrane, daju joj elastičnost, svežinu i mladalački izgled. Koliko će tretmana biti potrebno, kao i njihova učestalost, zavisi kako od stanja kože i želje klijenata, ali svakako najvažnija i osnovna stvar jeste da se ovom postupku podvrgnete u specijalizovanim centrima, koji koriste proverene materijale i imaju svoje stručnjake estetske medicine – kaže dr Jelena Paunković, specijalista Centra za estetsku medicinu Longa Vita Aesthetica u Nišu.

Ako su pomenuti uslovi ispunjeni i ako se mezoterapija primenjuje pravilno, redovnim tretmanima koža se pročišćava, hrani i štiti od prevremenog starenja. Mezoterapija stimuliše i prirodnu ćelijsku aktivnost i samu kožu na produkciju vlastitog hijalurona i kolagena.

Ono što će ženama biti posebno važno jeste to da je efekat mezoterapije momentalno vidljiv, pa upravo ovaj tretman preporučujemo neposredno pred važne događaje kao što su venčanja, proslave, godišnjice – dodaje doktorka Paunković.

Tehniku mezoterapije prvi je počeo da primenjuje Dr. Mišel Pistor 1952. godine, a od 1987. godine uvedena je kao jedna od posebnih medicinskih specijalizacija na pet prestižnih univerziteta u Francuskoj.

U domenu estetske medicine, mezoterapijom se uspešno može tretirati lice, vrat, dekolte, šake, kao i najveći ženski problem celulit, strije i masne naslage.

Longa Vita Aesthetica
 Majakovskog 34
lokal L4
069/11-22-359
FaceBook
 www.aesthetica.rs

Tretman traje oko 30 minuta, najpre se nanosi anestetik krema, pa je procedura uglavnom bezbolna. Nakon tretmana koža postaje jedra, baršunasta, boljeg tonusa, bore su ublažene a podočnjaci umanjeni.

Mezoterapija se kao preventivni tretman preporučuje za odlaganje starenja kože već od 25. godine života, a gornja starosna granica ne postoji, baš kao ni starosna granica naše želje da izgledamo mlađe i lepše.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com