Društvo

Meteorolozi: Zima koja je pred nama biće sa malo snega i toplija od proseka

Krajem novembra na planinama se očekuje sneg, dok će u nižim predelima krajem meseca i tokom decembra uglavnom padati kiša, kaže rukovodilac Meteorološke stanice Niš Zoran Vasiljević.

 

 

Zoran Vasiljević; foto: V. P.

‘’Očekujemo da decembar bude nešto topliji od proseka sa nešto većom količinom padavina od dosadašnjeg proseka. U nižim predelima očekuje se srednja dnevna temperature od 2 do 4 stepena, srednja maksimalna temperatura se očekuje između 5 i 7 stepeni. U nižim predelima se očekuje do 17 parznih dana, a to je dan kada beležimo temperature ispod nule’’- kaže Vasiljević.

Kada se radi o padavinama Vasiljević kaže da će decembar biti nešto vlažniji.

‘’Količine padavina u ovom mesecu kretaće se od 45 do 65 milimetra i biće od 12 do 16 dana sa padavinama. Znači, malo toplije od proseka i nešto više padavina opet od proseka. To znači da ni u decembru ne treba da očekujemo sneg osim na planinama. Sneg će manje taložiti na tlu, ali će ga biti kao pojava’’- dodaje Vasiljević.

On kaže da će i januar i februar biti topliji od proseka, a to znači da će i u ovim mesecima biti malo snega.

Praktično to znači da će ljubitelji snega moći u ovoj zimskoj pojavi da uživaju samo na planinama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button