DruštvoHronika

MESTO TRAGEDIJE U DONJEM MEĐUROVU: Ni rampa ne sprečava vozače (Video)

Na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, na kome se pre nešto više od mesec dana dogodila tragedija, postavljena je rampa sa svetlosnom signalizacijom. Međutim, kako se vidi na video snimcima, ni to nije dovoljno da se pojedini vozači zaustave u trenutku kada se spušta rampa, upozoravajući da dolazi voz.

“Pregledom snimaka sa video nadzora, koji je postavljen na putnom prelazu u Donjem Međurovu, konstatovana su dva slučaja, kada su vozači drumskih vozila, iako je postojalo upozorenje svetlosnom signalizacijom na nailazak voza i spuštanje rampe, nastavili vožnju rizikujući svoje živote i živote drugih učesnika u saobraćaju, kao da nisu izvukli pouke iz nesreće koja se dogodila na ovom putnom prelazu”, objavila je Infrastruktura železnice na svom sajtu.

Infrastrukture železnice Srbije, još jednom apeluju na sve učesnike u saobraćaju na poštovanje propisa, jer samo tako možemo očuvati ono što je najvrednije, a to su životi građana.

Podsetimo, do nesreće je došlo na pružnom prelazu Donjem Međurovu, oko 7,30 časova 21. decembra 2018. Prilikom stravičnog sudara život je izgubilo sedam osoba, a više od 30 je povređeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com