Društvo

Meštani Supovca nedelju dana bez vode. Iz “Naissusa” poručuju da intenzivno rade na otklanjanju kvara

Mešani sela Supovac već nedelju dana imaju problema sa vodosnabdevanjem. Kažu da u ovim danima visokih temperatura teško preživljavaju i mole nadležne da im pošalju makar cisternu. Iz Naissusa odgovaraju da su svakog dana na terenu, da rade na pronalaženju kvara i mole meštane za strpljenje.

 

“Da li je moguće da neko živi sedam dana bez vode, a da nam pritom ni jednom nisu poslali cisternu. Ljudi nemaju šta da obuču, nemoguće je oprati stvari, a ono što je najbitnije bez vode nemamo ni šta da jedemo, pijemo. Poslednja dva dana počele su da se javljalju i stomačne tegobe meštanima Supovca”, kažu stanovnici koji su se obratili redakciji Niških Vesti.

Oni pitaju gradonačelnicu, nadležne inspekcije, pa i sam vodovod da li je moguće da neko živi u takvim uslovima.

Foto: JKP Naissus

Ekipe JKP “Naissus” na terenu

Iz JKP “Naissus” kažu da su njihove ekipe svakodnevno na terenu, intenzivno rade sa kompletnom mehanizacijom i ljudstvom na rešavanju tog problema. Ovo preduzeće je nedavno prihvatilo njihovu mrežu, koja je veoma stara.

“Prihvatili smo njihovu mrežu, povezali na sistem i onda su počeli problemi. Voda se gubi, pritisak pada u jednom delu sela, tako da već neko vreme radimo ispitivanje vodovodne mreže kako bi otkrili gde bi mogao da bude problem. Radili smo najpre u gornjem delu sela, juče u naselju Kitice, danas će ekipe biti na glavnom putu, ispred table za selo Drenovac.

U ovom vodovodnom preduzeću objašnjavaju da bi meštani trebalo da imaju vodu sa smanjenim pritiskom. Međutim, i oni sami neracionalno troše vodu, pa zalivaju bašte i koriste na ovim vrućinama za rashlađivanje, pa gornji deo sela, koji ima već oslabljen pritisak ostaje bez vode.

Kvar još uvek nije lociran, tako da o rokovima u ovom preduzeću nisu mogli da govore. Radi se o staroj mreži koju su održavali sami meštani. Da bi se ona ispitala rade se i iskopavanja u pojedinim delovima. Dok se problem ne reši u Naissusu obećavaju da će prvu cisternu koja se oslobodi poslati u to selo.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com