Servisne

Meštani Radikine bare sami očistili put

Ekipe ABM Putogradnje danas rade na čišćenju snega na lokalnim putevima ka Radikinoj bari, Rautovu i Lazarevom selu koji su ostali neočišćeni zbog kvarova na mašinama za čišćenje, kaže Svetislav Manić, komandant Štaba zimske službe i dodaje da su ekipe ovog preduzeća već od ranih jutarnjih sati na ovim putnim pravcima. Prema svim ostalim selima u okolini Niša putevi su očišćeni.

„Prema pomenutim selima nema javnog saobraćaja pa nije ni dolazilo do njegovog prekida, a juče sam lično sa predstavnicima Gradske opštine Niška Banja kolima stigao do Rautova i Lazarevog sela, tako da saobraćaj može da se odvija. Naravno sve to uz veliku opreznost vozača, a od posebnog unačaja je i ispravnost automobila. Veliku pohvalu zaslužuju meštani sela Radikina bara koji su sami, ne čakajući da se pojave naše ekipe, trakotorom i ručno, očistili put koji ih spaja sa gradom. Njihov potez zaslužuje svaku pohvalu, a oni su primer kako mogu da pomognu putarima koji u svom poslu inaju i niz nepredviđenih situacija koje ne mogu istog trenutka da se reše. Jednostavno, kockice se u nekom trenutku loše slože, a tada svi moramo da budemo i strpljivi, ali i aktivniji“, kaže Manić.

On dodaje da je i situacija u gradu znatno bolja nege prethodnih dana, posebno nakon prestanka padavina.

„Ekipe Mediane su svakog tenutka na terenu. Noćas je bačeno osam tona soli na saobraćajnice i mostove jer je zbog pada temperature došlo do pojave leda na kolovozu. Kako temperatura raste tako se i ova situacija poboljšava. Najvažnije je da grad funkcioniše bez ikakvih poteškoća. Trenutno se rade ulice četvrtog i petog stepena“, kaže Manić.

Manić i dalje upozorava građane da bez preke potrebe ne kraću na put, a ukoliko to učine da brzinu prilagode uslovima puta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com