Društvo

Meštani niškog naselja popodne čekaju Bulatovića

Od ponedeljaka počinje postavljanje platforme na mestu gde se nalazi problematični pešački prelaz na Bulevaru cara Konstantina, gde su juče povređene devojčice koje su išle u školu.

Ovo nije prva saobraćajna nezgoda na ovom mestu, pre dve godine na istom pešačkom prelazu stradao je dečak.

Žitelji niškog naselja „Nikola Tesla“ godinama unazad traže od grada da im izađe u susret i tu postavi semafor, pored brojnih protesta i inicijativa ova ideja nije urodila plodom.

Nakon jučerašnje nezgode, meštani su se popodne organizovali, blokirali saobraćaj na putu Niš-Niška Banja i najavili da će svakoga dana organizovati protest i blokirati saobraćaj ako se hitno nešto ne reši, o čemu su Niške Vesti već pisale.

Žitelji ovog niškog naselja dobili uveravanja da će u skorije vreme dobiti semafor, ali da će do postavljanja istog biti raspoređen jedan policajac i postavljena platforma.

“Platforma treba da bude visoka 7 cm i ona će svakako usporiti saobraćaj. Što se tiče semafora rečeno nam je da nadležne institucije imaju problem sa komšijom pored čije trešnje treba da se postavi stub koji bi držao semafor. On nije pristajao na to ali je zbog velikog pritiska javnosti moguće da će na kraju i dozvoliti postavljanje potrebnog stuba”, kaže jedan od meštana za Niške Vesti.

Za danas popodne zakazana je poseta gradonačelnika Niša Darka Bulatovića upravo naselju “Nikola Tesla”.

“Rečeno nam je da će danas popodne u 16 sati doći gradonačelnik Bulatović i doneti te neke nacrte koji su pripremljeni za rekonstrukciju našeg bulevara. Spominju se i neki kružni tokovi, uklanjanje postojećih obližnjeg i postavljanje novih semafora. Mi ga očekujemo popodne jer molimo da se ovaj naš problem što pre reši kako nam deca više ne bi stradala”, kaže zabrinuti žitelj ovog niškog naselja.

Juče je iz Gradske kuće stigla vest da su semafori za ovu lokaciju kupljeni ali da se trenutno uređuju tehnički uslovi koji će da omoguće da se on i postavi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com