Hronika

Meštani Gornje Studene sprečili kradju bandera sa Bojaninih voda

Pet drvenih bandera namenjenih osvetljenju dečije staze za skijanje na Bojaninim vodama, umalo su mogle da sinoć nestanu pod „okriljem mraka“, ali su njihovu kradju sprečili meštani Gornje Studene kraj Niša D.K. (40) i D.R. (42).

D.R. je rekao da je sa prijateljem, “na svoju ruku” zaustavio kombi koji se vraćao sa Bojaninih voda jer je posumnjao da su dvojica muškaraca iz kombija ukrala nadstrešnicu koju je nedavno napravio za planinare.

On je objasnio da se meštani tog sela, kao i nekoliko susednih sela u podnožju Suve planine uglavnom svi poznaju, tako da odmah primete kada neko nepoznato vozilo krene put planine.

“Primetio sam kombi kada je otišao prema Bojaninim vodama i kada se posle nekog vremena vraćao odozgo sustigli smo ga džipom u Donjoj Studeni i preprečili mu put. Pomislio sam da je u kombiju moja nadstrešnica, ali bile su bandere”, kazao je D.R.

Prema njegovim rečima, bandere su neko vreme bile bile naslagane pored puta, a lopovi su da bi ih smestili u kombi skratili na četiri metra.

Foto: Niške Vesti

On je kazao da su im lopovi nudili novac, kako bi ih pustili, ali su oni pozvali policiju.
U Policijskoj upravi u Nišu rekli su da je policija po prijavi sinoć izašla u Donju Studenu i zatekla 62-godišnjeg muškarca iz okoline Niša koji je u vozilu “reno trafik” prevozio pet drvenih bandera.

Po nalogu tužilaštva, kazali su u policiji, protiv muškarca koji je prevozio bandere biće u redovnom postupku podneta krivična prijava zbog kradje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com