Društvo

Meštani Gabrovca zbog klizišta ne mogu da legalizuje objekte, grad najavljuje pomoć

Meštane Gabrovca koje već dugi niz godina muči problem legalizacije objekata. Pojedini od njih na legalizaciju čekaju godinama, a između njih i rešavanja ovog  problema našlo se klizište. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obećala da će Grad učiniti sve da im pomogne u rešavanju ovog problema kao i da će se to dogoditi najkasnije za tri meseca.

„Ono što građane Grabrovca najviše muči to je legalizacija objekata. Nisu to uspeli iz dva razloga, prvi je Ministarstvo odbrane i pozicija Makovog kala  i vazdušne linije do samog Gabrovca i meštani znaju da je to dugogodišnji problem. Drugi je veći jer se na obali reke pojavilo klizište, ne znamo za sada tačno na kom je mestu, ali svaka izgradnja kuća i dobijanje građevinske dozvole je onemogućeno od strane naše uprave za građevinu upravo  zbog tog klizišta“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Dodala je da će Grad, kako bi pomogao meštanima Gabrovca, o svom trošku organizovati  geomehanička istraživanja.

„ Nakon tih istraživanja stručnjaci će nam reći  na kojim potezima jeste klizište ili na kom potezu može da se javi potencijalno klizište i da tu  zabranimo, a na ostalim prostorima dozvolimo gradnju. Nakon tog istraživanje koje  će, od trenutka potpisivanja, trajati oko 40 dana ali i nakon usvajanja Generalnog urbanističkog plana čija će rasprava biti naredne nedelje, 9.marta, pustićemo sve kuće da se legalizuju.Na taj način ćemo pomoći  i ovim ljudima koji godinama ne mogu da legalizuju svoje objekte i kuće niti da nastave da grade“, dodala je Sotirovski.

Sva planska dokumenta donećemo najkasnije za tri meseca i ljudi će konačno  moći da legalizuju svoje objekte, da nastave da grade i dograđaju na prostoru gde klizišta nema, kazala je Sotirovski.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com