MerošinaRegion

Merošina dobija novi vrtić

Predsednik opštine Merošina Saša Jovanović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o početku radova na izgradnji nove zgrade vrtića u ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru Projekta inkluzivnog predsškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Novi vrtić, koji će biti izgrađen pored zgrade starog, omogućiće da ukinemo listu čekanja obzirom da će smeštajni kapacitet biti do stotinu mesta, rekao je Jovanović.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je ugovor o izvođenju radova i finansiranju izgradnje predškolske ustanove sa predsednikom Opštine Merošina Sašom Jovanovićem.

Merošina će dobiti objekat sa 80 raspoloživih mesta, a radovi na izgradnji objekta biće završeni u roku od 12 meseci od početka gradnje.

Foto: Saša Jovanović, predsednik Opštine Merošina; lična arhiva

Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja se realizuje uz pomoć zajma Svetske banke. Ukupan iznos zajma je 47 miliona evra. Cilj Projekta je unapređivanje kvaliteta predškolskog sistema, s posebnim naglaskom na povećanje dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja deci iz društveno osetljivih grupa. Projekat u najvećem delu obezbeđuje izgradnju novih ili dogradnju postojećih vrtića u 35 JLS u Srbiji.

Druga komponenta Projekta uključuje podršku uvođenju i primeni novih Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja i unapređivanje inicijalnog obrazovanja i profesionalnog razvoja zaposlenih u sistemu PVO.

Projekat uključuje pružanje podrške deci i porodicama iz osetljivih društvenih grupa kroz saradnju na lokalnom nivou i finansiranje lokalnih projekata 34 opštine.

Kad je reč o izgradnji, do sada su kroz Projekat izgrađena tri nova objekta koja će primiti novih 250 dece u Doljevcu, Žitorađi i Sremskoj Mitrovici. Pored Merošine i Loznice koja je takođe potpisala ugovor o izgradnji vrtića, izabrani su izvođači radova i za Kruševac, a do kraja godine biće započeti radovi na izgradnji i dogradnji objekata u Prokuplju, Vladičinom Hanu, Tutinu, Smederevu i Šidu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button