Društvo

Meraklije na Malti: Posetili dom za stare i mališane u bolnici (FOTO)

Grupa niških navijača Fudbalskog kluba Radnički je otputovala na Maltu prošle nedelje kako bi bodrila voljeni klub u prvom kolu Lige Evrope, upravo Meraklije su ovom putu dale poseban humani ton, posetivši dom za stare i najveću bolnicu na Malti.

Meraklije su još jednom pokazale kako se voli gradski klub i sa koliko poštovanja i dostojanstva navijaju momci sa niškog Čaira.

Veliku podršku niškom klubu na Malti dali su navijači koji su na Maltu otišli u sopstvenoj režiji njih 30, oni koji su otputovali sa fudbalerima i preko 200 Nišlija koji trenutno žive i rade na ovom ostrvu.

Prva poseta je organizovana u Domu za stare “Casa Arkati” sa gospodinom Viktorom Šćerijem, bivšim selektorom, reprezentativcem i trenerom Slim Wanderers-a.

Foto: Nenad Stojanović

Viktor je fudbalska legenda na Malti. Preko 70 godina je posvetio fudbalu. Posetili smo ga baš za njegov 90. rođendan. Poklonili smo mu šal Radničkog, obeležja kluba i poželeli dobro zdravlje. I dalje odlično prati fudbal. Poručio nam je da imamo velike šanse protiv Makabija”, kaže Nenad Stojanović koji je bio sa niškim navijačima na Malti.

Foto: Nenad Stojanović

Niški navijači posetili su i najveću bolnicu na Malti.

“Bolnica Mater Dei – Dečija klinika za onkologiju bila je naša sledeća stanica. Tamo trenutno leži osam mališana. Ovim klincima poklonili smo veliki broj lopti, igračaka, društvenih igara, setova za kreativan rad i naravno obeležja našeg Radničkog”, rekao je za Niške Vesti Stojanović.

Niški navijači su imali odlične domaćine na Malti, pa su ove posete bile obojene lepim druženjem. Prof dr Peđa Andrejević, Leskovčanin koji je izuzetan i cenjen hirurg na Malti organizovao je posetu Meraklija, na čemu su mu oni veoma zahvalni.

Foto: Nenad Stojanović

Osoblje odeljenja gde su smešteni mali pacijenti zahvalilo se na ovoj iznenadnoj poseti Nišlija, a Meraklije pokazale da pored ljubavi za niški klub imaju još toliko toga da ponude.

“Meraklije su se pokazali da nam je mesto odavno u Evropi. Predstavili smo ko smo mi Srbi – prave Meraklije, a Maltežani su nam pokazali izuzetno gostoprimstvo i pozvali ponovo u goste. Meraklije, vi ste već u Evropi. Zbog vrednosti, zbog postupaka, zbog vaspitanja, zbog ljubavi prema Radničkom”, završava zadovoljno Stojanović.

Već u četvrtak Meraklije će biti uz voljeni klub kada niški Radnički igra meč drugog kola Lige Evrope protiv Makabija iz Izraela.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com