Sport

“Meraklije” izrazile nezadovoljstvo i pored pobede svog tima na Čairu (FOTO)

Nakon “kriznog perioda” koji je zadesio tim sa “Čaira”, u 11.kolu usledila je pobeda Nišlija pred skoro praznim tribinama stadiona. Oni su savladali ekipu Javor-Matisa rezultatom 1:0.

Već na startu prvog poluvremena gosti su ostali sa igračem manje na terenu. Nakon jednog vazdušnog duela u kojem je laktom udario Miladinovića, Tripković je dva minuta kasnije presekao loptu nakon čega je dobio drugi žuti karton, ovog puta zbog simuliranja. Grujić je bio prinuđen da ovog igrača već u 4.minutu igre pošalje u svlačionicu.

Nije bilo ozbiljnijih šansi osim jedne na polovini prvog dela igre kada je Mrkić u 28.minutu šutirao u okvir gola ali je ivanjički golman bio na visini zadatka.

Gosti su se u prvom delu igre oprobali preko tandema Amanović-Sević ali im je falila završnica.

Caki Stojanović je oboren u kaznenom prostoru u 38. minutu nakon čega je sudija pokazao na belu tačku. Pavkov je realizovao penal u 39.minutu pogodivši donji levi ugao golmana Đogatovića pa je na semaforu nakon prvog dela igre stajalo 1:0.

U drugom poluvremenu gosti su imali ozbiljnu priliku da preko Amanovića dođu do izjednačenja, ali je ovog puta Živković sjajno intervenisao u 66.minutu meča.

Isti igrač je dva minuta kasnije imao identičan duel 1 na 1 sa Živkovićem, ali je i iz te akcije čuvar mreže Nišlija izašao kao pobednik.

Igrao se 80.minut kada se Tomić našao u prilici da povisi rezultat, šutirao je iz kaznenog prostora ka golu Đogatovića, a tom prilikom lopta je potkačila Korneliusa. Tamnoputi igrač je tvrdio da ga je lopta pogodila u lakat pa je igra nastavljena.

U 89. minutu još jedna ozbiljna pretnja po gol Radničkog došla je od strane Ivanovskog, koji je sa velike udaljenosti silovito šutirao, srećom, direktno u golmana Nišlija.

Jević je načinio i poslednju, taktičku izmenu, u poslednjim minutima igre kada je umesto Saše Stojanovića na teren izašao defanzivac Nikola Stevanović, pa je bilo jasno da će se Nišlije do kraja meča braniti kako bi sačuvale sva tri boda.

Rezultat se nije promenio do poslednjeg sudijskog zvižduka, kao ni reakcija pristunih navijača.


Nezadovoljne Meraklije

“Meraklije” su, kao po običaju, sa navijanjem započele u 10.minutu meča, međutim ovog puta nije bilo ni reči o “Radničkom”.

Naime, tokom čitavog meča čuli su se povici “UPRAVA NAPOLJE!” i “JEVIĆU ODLAZI!“, a slavlja nije bilo čak ni nakon postignutog gola za domaću ekipu.

Na južnoj tribini istakli su i transparent sa natpisom “PRIČAJU SE BAJKE, A NIŠTA NE ŠTIMA, PRAZNE TRIBINE NEK’ SU OPOMENA SVIMA!”

Nišlije su na ovaj način iskazale nezadovoljstvo zbog nešto lošije serije rezultata i blede igre igrača Radničkog, o kojoj se sve češće govori u javnosti.


“Nešto ne štima ni u loži”

U doba savremenih tehnologija, kada struja i internet predstavljaju osnovni preduslov za rad svih ljudi, naročito novinara, čini se da takođe nešto “ne štima” ni na stadionu Čair po tom pitanju.

U novinarskoj loži koja bi trebalo da obezbedi blagovremeno obaveštavanje širokog auditorijuma o aktuelnom rezultatu voljenog niškog kluba, predstavnicima sedme sile nisu dostupne utičnice za struju i internet, a stolice su već neko vreme “misaona imenica” za novinare, koji su prinuđeni da improvizuju sami sebi uslove za rad.

Protokoli koji se štampaju pred svaki meč i koji su prvi u nizu neophodnih stavki za izveštavanje sa meča, takođe su problematični jer, kako iz PR službe kažu “odštampan je dovoljan broj” koji je izgleda podeljen u nekoj drugoj loži u kojoj ne sede predstavnici medija.

Dakle, nezadovoljstvo vlada i u ostalim segmentima niškog kluba pa se samo nameće mišljenje da je takav odnos ljudi unutar Radničkog i uzrok ovakvih rezultata i “krizne situacije”.


11.kolo Superlige Srbije: FK Radnički – FK Javor-Matis 1:0 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 500

Sudija: Danilo Grujić (Jovan Grujić, Srđan Milutinović, Miloš Milanović)

Žuti kartoni: Petrović (Radnički), Cvetković (Javor-Matis)

Crveni karton: Tripković (Javor-Matis)

Strelci: 1:0 – Pavkov

FK RADNIČKI: M. Živković, Saša Stojanović, Mrkić, Petrović (Tomić od 64.min), Raspopović, Kovačević, Subić, Jovanović, Pavkov, Miladinović, Golubović (Noma od 59.min).

FK JAVOR-MATIS: Đogatović, Marčić, Kornelius, Kolaković, Sević (Kovačević od 68.min), Tripković, Terzić, Amanović, Mitošević, Jones (Ristovski od 46.min), Cvetković (Ivanovski od 73.min).

Foto: Niske Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com