Društvo

Merak uz zelenilo, pivo, roštilj i Nišavu

Iako se od radničkog ideala , tri osmice, odavno odustalo pa se od radnika traži samo da mukotrpno i teško rade, Nišlije su pokazale i da žele i da umeju da uživaju. Bez glasne muzike u prijatnoj atmosferi čitave porodice  bile su danas u prirodi pored Nišave, kod čuvene brane u selu Prosek.

Betonsku branu odavno je odnela Nišava, nova nikada nije napravljena, ali se ovo mesto u selu Prosek i dalje zove „kod brane“.

Pre nekoliko godina napravljen je mostić preko koga može da se dođe do ostataka nekadašnje brane koja je nekada služila i kao šetalište i za sunčanje.  A to je i jedini put da se dođe do takozvanog jaza, gde je Nišava dublja i sporija i gde je uvek bilo kvalitetnog kupanja, pa i skakanja sa obližnjih vrba.

One Nišlije koje su želele da današnji odmor provedu u prirodi, nisu štedele truda. Podignuti su šatori da zaštite od sunca, gajbice piva ohlađene su u Nišavi, a prazničnu atmosferu upotpunjavao je dečji smeh.

Naravno, bilo je dima i vatre i odličnog roštilja kakav samo Nišlije umeju da naprave.

Iako je temperatura vazduha bila letnja, Nišava je bila hladna za kupanje, ali za noge- nije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com