Sport

Memorijalni turnir u ženskoj košarci “Bane Milačić”

U hali Čair u Nišu ovog vikenda biće održan memorijalni turnir u ženskoj košarci “Bane Milačić”, koji će se održati. Učesnici turnira su KKŽ Crvena zvezda Beograd, UŽKK Student Niš, ŽKK Vojvodina 021 Novi Sad i ŽKK Radnički Kragujevac.

Prva polufinalna utakmica biće odigrana 18. septembra u13.30 časova između ŽKK Vojvodina i ŽKK Radnički Kragujevac, dok je druga zakazana za isti dan u 15.30 časova između UŽKK Student i Crvena zvezda.

Utakmica za 3. mesto, igraće se 19. septembra u 12.15 časova, a finalna u 14.15.

Branko Bane Milačić je bio poznati košarkaški trener, radio je gotovo tri decenije u Nišu, i začetnik je ženske košarke u Nišu. 1971. godine.  On uvodi UŽKK Student prvi put u Prvu Saveznu ligu Jugoslavije. U to vreme rađa se ideja o izgradnji Hale Čair, s obzirom na činjenicu da Niš nije imao sportsku halu koja ispunjava uslove
Prve Savezne lige.

Sa Banetom na čelu ostaće upamćeno 4. mesto u tadašnjoj Prvoj ligi SFRJ i polufinale Kupa Lilijane Ronketi (evropsko takmičenje za žene,koje je organizovala FIBA, u perodu od 1972. do 2002. godine).

UŽKK Student Niš je klub koji postoji od 1957. godine, stabilni je prvoligaš, osvajač Nacionalnog kupa i učesnik Međunarodnih takmičenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com