Društvo

Mehanizacija “Mediane” spremna za prvi sneg

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ završilo je sa pripremom mehanizacije za predstojeću zimsku sezonu.  Po rečima Nenada Stankovića, komandanta zimske službe, prošle nedelje je održana konstitutivna sednica operativnog štaba zimske službe na kojoj je usvojen program rada za zimu 2021/22 godine, usklađene procedure, a razgovaralo se i sa predstavnicima raznih drugih službi koje su deo štaba.

„JKP „Mediana“ je danas prezentovala svoj vozni park, deset ekipa radiće 24 sata, preduzeće za izgradnju puteva „Trejs“ radiće na seoskom području, a u slučaju većih padavina tu su i „Toplana“ i Vodovod sa svojom mehanizacijom. Dogovorena je i koordinacija sa Sektorom za vanredne situacije sektora Ministarstva unutrašnjih poslova, a ove godine uključili smo čak i taksiste tako da će i njihovi dispečeri javljati 24 sata gde u gradu ima problema“, ističe Nenad Stanković.

Ivan Mihajlović, v.d. direktor JKP „Mediana“, napomenuo je da se u zimskoj službi nalazi 20 vozila opremljenih raonicima i posipačima i da se taj broj može povaćati na 25 ukoliko bude potrebe.

 „Zimska služba je potpuno spremna, imamo tri mala vozila i dva traktora koje ćemo koristiti za čišćenje užih ulica, obezbeđena je dovoljna količina soli, trenutno na stanju ima 1600 tona soli i 13 tona kalcijum hlorida koji se koristi za mokro posipanje, kao prevencija od zamrzavanja kolovoza“, rekao je Ivan Mihajlović.

Čišćenje će se, kako je napomenuo v.d. direktor „Mediane“, vršiti po prioritetima.

„Prvi stepen prioriteta su prilazi svim javnim institucijama, bulevari i linije gradskog saobraćaja, drugi stepen prioriteta su prilazi mesnim kancelarijama i naseljima, treći stepen su uže ulice, brdske ulice i ulice sa manjom frekvencijom saobraćaja, a u četvrtom stepenu su sve ostale ulice“, kazao je Mihajlović.

On je dodao da će zimska sužba funkcionisati na potezu do Mramorskog brda, zatim do Malčanske petlje, do Niške Banje uključujući i Nišku Banju, do kraja Bulevara 12. Februar, do kraja ulice Ljubomira Nikolića i do nadvožnjaka u Borskoj ulici.

„Uklanjaćemo sneg i sa javnih površina, za to imamo tri bacača snega i 80 radnika koji će ručno uklanjati sneg, a određena količina soli biće donirana i gradskim opštinama koju će oni po potrebi distribuirati skupštinama stanara“, ističe Ivan Mihajlović.

Po njegovim rečima, zimska služba je jako dobro opremljena, a trenutno ima dvostruko više vozila nego pre tri godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com